Az M0 autóút 10. sz. főútig történő meghosszabbítása sokáig élvezte a Kormány támogatását. A legfrissebb fejlemények azonban aggasztóak. Most, amikor a tervezési munka indításához konkrét cselekvésre lenne szükség, eddig nem látott kételyek kerülnek elő. Néhány nappal a határidő előtt nem maradt más eszközünk, minthogy demonstrációt szervezzünk az M0 folytatásáért.

Az utóbbi napokban eddig nem látott kifogások merültek fel az M0 északi szektor (10. és 11. sz. utak közti 8 kilométeres szakasz) kapcsán. Pont most, amikor a tervezésre(!) kellene forrást biztosítania a Kormánynak (június 14-ig), Lázár János a napokban már a nyomvonal újragondolását és a beruházás szükségességét feszegette, mire Budakalász polgármestere a helyzet tisztázását kérte.

A nyomvonal „újragondolásának” indokait egyelőre nem látjuk, hiszen az elmúlt évtizedek(!) hosszú egyeztetései során a Megyeri hídtól a 10. sz. főútig tartó szakaszára a szakemberek egy nagyrészt alagútban vezetett nyomvonalat jelöltek ki, ami mindmáig széleskörű szakmai és lakossági támogatást élvez. Az viszont világosan látszik, hogy ha már a tervezési munka sem tud elindulni, abból nehezen lesz M0 folytatás.

Nem adjuk fel a reményt! A rengeteg városvezetői levél, kistérségi összefogás és tárgyalás után valami mással is  jeleznünk kell, hogy Budakalász és a térség évtizedek óta alulbecsült közlekedési gondjait meg kell oldani.

Az M0 folytatása érdekében figyelemfelhívó demonstrációt szervezünk június 9-én pénteken 15 órától 17 óráig, a Megyeri híd után (a turbó körforgalom előtt) a Budakalász-Szentendre felé kanyarodó forgalmi sáv lezárásával. 

A rendőrséggel egyeztetve a helyszínt autóval tudjuk megközelíteni. Gyülekező 14:30-14:45 között az Auchan áruház parkolójának a (jelenleg felújítás alatt álló) McDonalds étterem felőli részén. Innét rendőrségi felvezetéssel autózunk a rendezvény helyszínére.

A rendezvény biztosítását a 2011 Egyesület szervezői a rendőrséggel együttműködve végzik. Kérjük, hogy aki szeretne csatlakozni, előzetesen e-mailben jelezze az info@husztizenegy.hu e-mail címen, a rendszám és az autóban ülők számának megjelölésével. Kérjük, hozzanak magukkal jólláthatósági mellényt!

Kezdeményezésük – ahogyan az egyesületünk működése is – mentes a pártpolitikától, a Pilis-Dunakanyarban élők és az erre közlekedők érdekét szolgálja.

A közlekedőktől megértést, türelmet; az esetleges kellemetlenségekért pedig elnézést kérünk!

 

Térkép: Google maps
Fotó: Szabó Zoltán