Budakalász 2019-ben megválasztott városvezetésének egyik első döntése volt, hogy megvizsgálja a korábbi ciklus ingatlanértékesítéseit és hasznosításait, ezért egy ideiglenes bizottságot állított fel. Ez a bizottság igazságügyi szakértők segítségével átvizsgálta az aktákat, majd a legkirívóbb eseteket átadta a Számvevőszéknek és a Rendőrségnek.
Abban egészen biztosak voltunk és vagyunk ma is, hogy mi soha nem fogunk úgy ingatlanokat értékesíteni, ahogyan elődeink tették (pl. két hét alatt féláron adták el a Kálvária-telkeket, valódi verseny nélkül, ismerős vállalkozónak).
Ezért a rendeleteket szigorítottuk, az értékesítési folyamatot átláthatóvá tettük, ami több tízmilliós többletbevételt jelentett városunknak.
A hosszadalmas rendőrségi és ügyészségi vizsgálatok végül nem marasztalták el a Budakalász javait elkártyázókat. Ezzel együtt komoly tanulság, hogy kiderült: a hatóságok szerint két hét alatt féláron büntetlenül el lehet adni a város legértékesebb ingatlanjait, akár a jövőben is, ha olyanok veszik át a város vezetését, akiknek értékrendjükbe ez belefér. A miénkbe nem fér bele. A választás az Önök kezében van!

Az Ideiglenes Bizottság jelentése : https://www.budakalasz.hu/wp-content/uploads/2023/10/158_Ideiglenes-Bizottsag-beszamolojanak-elfogadasara.pdf?x97806