Sokan azt gondolják, hogy Budakalász a jómódúak városa, önkormányzati segítségre nem itt van szüksége az  embereknek. Valójában a helyzet árnyaltabb, sokan vannak jómódúak, de olyanok is, akik nem dúskálnak a javakban, vagy rosszabb anyagi körülmények között élnek. A Covid járvány alatt, vagy a rezsiválság idején, korábban jól működő vállalkozások is meginogtak, biztosnak tűnő egzisztenciák is bizonytalanná váltak.

Városunk teherbírásához mérten bővítettük a rászorulók támogatásának körét, a megélhetési gondokhoz igazodó célzott támogatásokkal (például rezsitámogatással), valamint kedvezményekkel (pl. bérleti díj kedvezmények nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak). Emellett a korábbi támogatási formákat is fenntartottuk, legyen szó az idősekről való gondoskodásról, vagy a tehetséges, de rászoruló fiataloknak szóló ösztöndíj-támogatásról.

Nemcsak anyagiakkal, de szervezéssel is segítettük a budakalásziakat. A járvány alatt segítőszolgálatot szerveztünk, ami sok időskorú számára jelentett biztonságot a legnehezebb időszakban. Elindult és nagy sikerrel fut az Alzheimer Café hiánypótló rendezvénysorozat, melynek jó híre városunk határain túlra is elért. Idősödő társadalmunkban egyre több család számára fontos, hogy a korral járó tüneteket időben felismerjük, és arra megfelelő időben és módon reagáljunk. Ugyancsak szervezés kérdése volt az őszi kamrafeltöltő vásárok meghonosítása, melyek szintén rendkívül népszerűek, hiszen egyre többen tudnak jutányos áron, jó minőségű élelmiszert nagyobb mennyiségben beszerezni télire. Termelői piacot is szerveztünk, a három éve működő Mentáskertben nemcsak egészséges zöldség-gyümölcs, de közösségi programok is várják a budakalásziakat.

Emberként, emberséggel Budakalászért. Érted!

Kép: Budakalász Város honlapja