Október elején a Kálvária még megmaradt természetvédelmi területén egy furcsaságra hívták fel a figyelmünket. A frissen murvával borított és gondosan elegyengetett „útnak” nem találtuk hivatalos nyomát, a 017/11 helyrajzi számon nyilvántartott erdő védett területén, a környező házak kerítése mellett Rogán László korábbi polgármester, jelenleg a Fidesz kompenzációs listájáról bejutott önkormányzati képviselő ingatlanának hátsó telekbejáratához vezetett.

  1. október

A térkép-másolatokból, a Kálvária Lakópark értékesítéséhez használt térképből és a Google műholdfelvételekből azonban az látszott, hogy Rogán Lászlóék telkét a tolókapu szélességében kibővítették úgy, hogy az erdőből egy háromszögletű darabot hozzákerítettek. Váli István építészmérnök barátunk be is csöngetett, hogy rákérdezzen a furcsaságokra, de Rogán László rövid válasza akkor az volt, hogy mindenről ő nem tud semmit, már így vásárolták meg az ingatlant az ingatlanbefektetőtől. Akkor azt ígértük, hogy utánajárunk, mégis mi történhetett.

A megkeresésekre ugyan még nem érkeztek meg a hatósági válaszok, de a minap örömmel láttuk, hogy a kerítést a térképen jelzett telekhatárig visszabontották. A nyilvánosság ezek szerint sokat segített. Ha a tulajdonos az építési törmeléket elszállíttatja, és a murvával már előkészített magánút nyomai is eltűnnek, visszaállhat végre a védett erdő eredeti állapota.

 
2020 január