A városvezetés feljelent bennünket. A Kálvária lakópark telkeinek eladása ügyében így próbálnak minket megfélemlíteni és elhallgattatni, de nem hagyjuk magunkat!

A testületi ülésen szerettünk volna felszólalni, de nem engedték, viszont Krepárt Tamás alpolgármester nagy igyekezettel próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy amikor az értékbecslő kétszer is világosan leírta, hogy a becsült árak nettó árak, akkor azok valójában miért is bruttó árak.

Krepárt úr minket titulált elkövetőnek, miközben mi csak átbogarásztuk a publikus dokumentumokat és felhívtuk a figyelmet néhány rendkívül “érdekes” körülményre.

Ezzel szemben a városvezetés továbbra sem adott választ azokra a kérdéseinkre, melyeket a honlapunkon megjelent írás közzététele előtt elküldtünk a hivatalnak.

Továbbra sem tudjuk, hogy a hivatalban ki adott utasítást arra, hogy 14 nap legyen elég arra, hogy Budakalász legértékesebb ingatlanvagyonára megtalálják a legjobb árat kínáló vevőt. A “legjobb ajánlat” esetünkben azt eredményezte, hogy a 30 darab normál méretű, kialakítatlan építési telekért végül telkenként átlagosan alig több mint 6 millió forint folyt be a város költségvetétésébe.

Továbbra sem tudjuk, hogy hol tettek eleget a testületi kötelezésnek, mely szerint ne csak a városi honlap egyik aloldalán, hanem két, valóban látogatott internetes szakportálon is hirdessék meg a pályázati felhívást. (Ha eleget tettek?!)

Továbbra sem tudjuk, hogy a testületi határozatban megjelölt, a vételár kötelező átutalására vonatkozó 2016. december 31-i határidő lejárta után miért nem érvénytelenítették a megállapodást? Ki adott lehetőséget a két és fél hónapos csúszásra? Ha ez kiderül, azt is tudni fogjuk, hogy ezzel ki okozhatott jelentős kamatveszteséget városunknak.

A 2011 Egyesület vállalja a véleményét a nyilvánosság előtt is, a sunyiság nem a mi műfajunk. A testületi ülésen ugyan nem kaptunk szót, de Krepárt Tamást, Rogán Lászlót, és minden képviselőt, aki megszavazta a Kálvária telkek eladását, ezúton hívunk ki egy nyilvános vitára, ahol remélhetőleg választ kaphatunk az eddig megválaszolatlan kérdéseinkre is.