2022. január 20-án a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület tagjai közgyűlést tartottak. A határozatképesség megállapítása után a résztvevők elfogadták a napirendet, majd a levezető elnök és a jegyzőkönyv hitelesítőinek megválasztása után az érdemi napirendi pontok következtek. Az elnökség beszámolt az elmúlt év munkájáról, ennek elfogadása után pedig a résztvevők módosították az egyesület alapszabályát, majd az elnökség tagjainak tisztújítását követően új egyesületi tagok felvételéről is szavaztak.

Ezután a 2011 Egyesület önkormányzati képviselői és a városvezetők évértékelő beszámolója hangzott el, majd a közgyűlés részvevői megvitatták a Budakalász előtt álló legfontosabb teendőket. Szó volt Élhető Budakalász településfejlesztési programról, mely a rövidesen a testület elé kerülő településképi rendelettel és az év végére megszülető új építési szabályokkal évtizedekre megszabja majd városunk jövőjét.

A tavaly befejezett közel 4 milliárd forintos iskolaépítésről, majd pedig az elmúlt év sikeres pályázatai nyomán megkezdett városi beruházásokról is egyeztettek a résztvevők, és egyebek mellett szó volt a közösségi tervezéssel előkészített Omszk-parki játszótérfejlesztésről, a Faluház és az Egészségház tervezett bővítéséről, a Vasút sori új óvodáról is.

A környezetvédelmi feladatok közül tavaly kiemelkedett városunk központjában, az egykori szövőgyár területén feltárt talaj- és talajvíz szennyezés felszámolásának megindítása és a korszerű szelektív hulladékkezelés megteremtése.

A Budakalászt 2019 őszétől irányító 2011 Egyesület kifejezetten helyi közösségi érdekek képviseletére jött létre és az országos politikai pártoktól függetlenül működik. Az egyesület tagjai a közelgő országgyűlési választás kapcsán megfogalmazták az egyesület álláspontját. Eszerint a 2011 Egyesület a kampány során is tartózkodni fog az országos politikai ügyekben történő állásfoglalástól. A közgyűlés  ugyanakkor arra buzdítja az egyesület tagjait, szimpatizánsait és minden budakalászi lakost, hogy – különösen a Budakalászt érintő kérdésekben – ismerjék meg a jelöltek programját és minél nagyobb számban vegyenek részt az április 3-ra kiírt választáson. Nyilatkozatukban végül arra hívják fel a figyelmet, hogy a kampány felfokozott hangulatában is őrizzük meg egymás iránti tiszteletünket. A közgyűlés által elfogadott közlemény teljes szövege az alábbiakban elolvasható.

2011 Közlemény a választásokról