Frissen alakult egyesületünk első nyilvános megmozdulása az idei „Kevélyre fel!” kapcsán volt, mivel néhány napja a budakalászi önkormányzati képviselők többsége a Helyi Építési Szabályzat újabb érthetetlen lazítása mellett döntött. Az új szabályozás pont a túra útvonala mentén fekvő területek jóval nagyobb beépíthetőségét engedi meg, mely városunk természetközeliségét fogja tönkretenni és a már most is elviselhetetlen zsúfoltságot növelni. Nincs elfogadható magyarázat erre a döntésre, mely az itt élők érdekeivel ellentétben leginkább a telekspekulánsoknak és az építési vállalkozóknak kedvez.

Több száz futó és túrázó szemléletes plakátjainkon láthatta, hogy a polgármester, a polgármester-helyettesek és további négy önkormányzati képviselő döntése nyomán a következő években milyen paloták épülhetnek a Majdán patak völgyében, a Hollóvölgyi réteken és a Nagy-Kevély alatti legelők ma még beépítetlen területein. Közülük, a rajtjel megadására érkező polgármester kivételével, egyetlen önkormányzati képviselő sem volt jelen, aztán Rogán László is gyorsan távozott.

Viszont meggyőző volt látni, mennyire ki van éhezve a város lakossága a korrekt tájékoztatásra, a közvetlen és valódi párbeszédre, az értelmes és tisztességes válaszokra. Több százan álltak meg egy pohár frissítőre beszélgetni és rengetegen érdeklődtek: “Hol kell a petíciót aláírni?” Kocsijukból még a városrendészek is nagyon figyeltek, de nem szálltak ki, csak távolról kíváncsiskodtak.

Köszönjük a sok biztatást, a felajánlott támogatásokat; ígérjük, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.