Közel öt éves városvezetői tapasztalat alapján összeállítottuk Budakalász 2024-2029 közötti fejlesztésének általunk fontosnak tartott célkitűzéseit, egyesületünk választási programjának alapvetéseit. Ahhoz, hogy minden kalászi a sajátjának érezhesse, márciusi kiadványunkban arra buzdítottunk, hogy a programpontokról mindenki küldje el a véleményét.

Arra kértük a kalásziakat, rangsorolják, szerintük melyek a legfontosabb teendők, illetve egészítsék is ki a felsorolást. Az 1-5-ig terjedő skálán pontozott témák sorrendje összesítés után az ábrán látható.

A visszajelzések alapján a három legfontosabb közös feladatként Budakalász infrastrukturális fejlesztése, az elmaradt állami beruházások sürgetése és a zöldfelületek fejlesztése szerepelt. Negyedikként a fenntartható fejlődés, a rendezett településkép, majd a közbiztonság és a környezetvédelem erősítése szerepel a teendők között.

A 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület választási programja tükrözni fogja a kalásziak által is fontosnak tartott feladatokat. Választási programunkat 2024. május 9-én a Faluházba szervezett program- és jelöltbemutatón részletesen ismertetni fogjuk.

Köszönjük az online és papír alapon kapott értékes visszajelzéseket, javaslatokat!