Orbán Viktor tegnap esti bejelentését követően dr. Göbl Richárd polgármester, Forián-Szabó Gergely alpolgármester, dr. Deák Ferenc jegyző és Péterffy Gábor kabinetvezető a délelőtt folyamán egyeztettek a helyi érintettségű szervezetekkel és az intézményvezetőkkel. Az egyeztetések nyomán született döntésekről az alábbi közleményt adta ki a polgármester úr:

Tisztelt Budakalásziak!

Amint arról bizonyára már értesültek, tegnap kormányzati intézkedés született az iskolák bezárásáról. Vártuk, de az óvodákról, bölcsődékről eddig nem született központi rendelkezés, ezért intézményfenntartóként és orvosként is az a véleményem, hogy akkor járunk el felelősségteljesen, ha a budakalászi óvodák és bölcsődék működését mi magunk korlátozzuk.

A mai napon az intézményvezetőkkel konzultálva úgy döntöttünk, hogy március 16. hétfőtől a budakalászi bölcsődék és óvodák is bezárnak.

A mai napon a szülői címlistákra az intézményvezetők is eljuttatják ezeket az rendelkezéseket. Azok, akik esetleg mégsem értesülnek erről, illetve nem tudják ilyen gyorsan megoldani az otthoni gyermekfelügyeletet, azok számára március 16-án, hétfőn még valamennyi intézményünkben ügyeletet biztosítunk. A további ilyen lehetőségekről az intézményvezetőkkel közösen fogunk döntést hozni.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár hétfőtől szintén nem fogadhat látogatókat, ez a rendelkezésünk valamennyi közösségi foglalkozást, klubprogramot és rendezvényt érinti.

Döntéseink a budakalászi polgárok és gyermekek egészségének védelmét és a hazai járványügyi előírások hatékonyságát szolgálják. A továbbiakban is folyamatosan tájékozódunk és tájékoztatjuk Önöket.

Intézkedéseinkkel kapcsolatban kérem megértésüket és együttműködésüket!

dr. Göbl Richárd
polgármester

(Forrás: Budakalász Hivatalos Közösségi Oldala)