Tavaly áprilisban – vélhetően feljelentés alapján – nyomozás indult a 2021. őszi budakalászi faültetések miatt. A Váci Rendőrkapitányság akkor levélben megkereste a városvezetést és alapos tájékoztatást kért a pályáztatásról, a megkötött szerződésről és a faültetés minden más lényeges körülményéről. Az elküldött dokumentumok átvizsgálása után a rendőrség mindent rendben talált, hűtlen kezelés nem történt, így 2022 júniusában megszüntették az eljárást – erről a napokban a rendőrségtől kapott tájékoztatást dr. Göbl Richárd polgármester az októberben küldött érdeklődésére válaszul.

Mindez azt is jelenti, hogy már rég megszűnt a nyomozás, amikor ugyanebben az ügyben lelkes budakalászi informátorok Hadházy Ákos országgyűlési képviselőt igyekeztek félretájékoztatni. Sikerrel is jártak, hiszen 2022 novemberében képviselő úr a közösségi oldalán le is tolvajozta a jelenlegi budakalászi városvezetést.

Hadházy úrral azóta több levélváltás is történt. Kértük, hiteles forrásból (is) tájékozódjon és nyilvánosan kérjen elnézést. Képviselő úr a rágalmazó posztra írt cáfolatunkat megküldte a lelkes helyi informátornak, aki újabb hazugságok mellett egy hasonló tender kapcsán figyelemre méltó megjegyzést is tett: az „általam így is szerzett pályázó másfél millióval adott olcsóbb ajánlatot”- írta, azaz jelezte: egy későbbi faültetési tenderen az ő embere nyert.

Hogyaan? A városvezetést mószeroló informátor embere is nyerhet egy pályázaton? – tehette volna fel a kérdést, de Hadházy úr ehelyett annyit kért, segítsünk neki feloldani az újabb hazugságok keltette ellentmondásokat. December 13-án, Luca napján ezt a levelet is elküldtük neki, ám azóta síri csend.

Január közepén tettünk még egy próbát. Arra voltunk kíváncsiak, reménykedhetünk-e egy rövid elnézéskérésben, vagy vonjunk vállat és legyintsünk. De akkor mi lesz legközelebb? – kérdeztük Hadházy Ákostól, válasz azonban a mai napig nem érkezett…

 

Forrás: www.budakalasz.hu
Fotó: Hadházy Ákos Facebook