• Visszaadtuk a közösségnek Budakalász Hivatalos Facebook oldalát, ahol minden hivatali információról első kézből értesülhet mindenki. Feloldottuk annak a 74 embernek a tiltását, akik a FB oldal átvételekor meg voltak fosztva az oldalon való hozzászólás lehetőségétől. Az alábbi szabályzatot betartva hozzászólhat Budakalász Hvatalos Közösségi oldalának tartalmaihoz mindenki: https://www.facebook.com/budakalaszvaros/photos/a.608716249198246/2480506995352486/?type=3&theater
 • Az Eurovelo 6 kerékpáros útvonal kapcsán több egyeztetésen vagyunk túl. Az új városvezetés nehéz helyzettel szembesült: az elmúlt években – több civil jelzés ellenére – elfogadott és engedélyezett nyomvonal a Duna-parton lévő ártéri erdőben számos konfliktusforrást hordoz magában, emellett az út szélesítése fakivágásokkal is járna. A területen már a kivitelezés is megindult. Az Önkormányzat célja a természetes állapot megőrzése és a veszélyhelyzetek megelőzése – Részletek itt olvashatók: https://www.budakalasz.hu/eurovelo-6-kerekparos-utvonal-celunk-a-termeszetes-allapot-megorzese-es-a-veszelyhelyzetek-megelozese/
 • Megalakult egy kutyás munkacsoport, mely a 2011 Egyesület tagjai és néhány képviselője mellett a helyi kutyás csoportok néhány tagjával együtt külföldi és magyar városok programjainak begyűjtése után hamarosan megtartja első találkozóját, ahol a jó példák, ötletek helyi szintű megvalósításáról és a feladatok kiosztásáról fognak egyeztetni. Aki szeretne ötletelni, javaslatot tenni a témában, annak várjuk levelét az info@husztizenegy.hu e-mail címre.
 • November 20-án két közmeghallgatás is lesz. Az egyiket a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya tartja. Ennek témája a Lupa Strand mellett épített parkoló, illetve a vele kapcsolatos környezetvédelmi eljárás. Az éves rendes közmeghallgatáson pedig a szokásos módon várja az Önkormányzat a budakalászi polgárok kérdéseit helyi közügyekben. Részletek mindkét közmeghallgatásról itt olvashatók: https://www.budakalasz.hu/kozmeghallgatasok-2019-november-20/
 • Mindannyian tapasztalhatjuk a városban a háztartási és szelektív hulladék elszállításával kapcsolatos problémákat. Utánajártunk mi okozza a szolgáltató hibás teljesítését. Folynak az egyeztetések a probléma megoldására.
 • Patakpart Általános Iskola: az elmúlt hetekben a városvezetők és 2011 Egyesület képviselői személyesen vesznek részt  az építkezés helyszínén tartott egyeztetéseken. Október végén a kalászi iskolaigazgatókkal együtt a Váci Tankerülettel is tárgyalások kezdődtek a következő hónapok teendőiről. A legfrissebb információk a novemberi Hírmondóban és a város hivatalos felületein lesznek elérhetők a jövő hét folyamán.
 • A novemberi Hírmondót várhatóan november 15-től juttatjuk el a budakalászi postaládákba.
 • December első hetében vehetik át a budakalászi nyugdíjas rászorulók nekik készített ajándékcsomagokat. A részletek jövő héten a város hivatalos felületein is elérhetőek lesznek.
 • A Faluház munkatársaival együtt zajlik az idősek karácsonyi műsorának előkészítése. Az adventi időszakban a Sportcsarnokban szeretnénk bensőséges közösségi programmal ünnepelni a kalászi nyugdíjasokkal.
 • Az október 23-i alakuló ülés után november 7-én rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, ahol megválasztottuk az állandó bizottságok külső tagjait.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Kóder György, elnök
Balogh Csaba, képviselő
Gazda Géza, képviselő
Rogán László, képviselő
Bernula Pál, külső tag
Ormándlaki Balázs, külső tag
Simon Péter, külső tag

A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

Dr. Váli István, elnök
Czinke Zsuzsanna, képviselő
Gazda Géza, képviselő
Rácz Miklós, képviselő
Rogán László, képviselő
Bokory Gábor, külső tag
Gera Dóra, külső tag
Gubán Sándor, külső tag
Hantos István, külső tag

Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottság

Balogh Csaba, elnök
Czinke Zsuzsa, képviselő
Mányai Zoltán, képviselő
Rácz Miklós, képviselő
Dr. Váli István, képviselő
Horváth Emese, külső tag
Lontai Istvánné, külső tag
Tündik András, külső tag és
Horváth Emőke, külső tag dolgozik.

 • A Képviselő-testület eseti bizottságot állított fel, hogy megvizsgálja az elmúlt évek ingatlan értékesítéseit és az ingatlanhasznosítás korábbi gyakorlatát. Néhány nagyobb port felkavaró és a rendőrségen kikötő ügy (Kálvária telkek és Mályva park eladása) mellett szükségesnek tartjuk, hogy minél teljesebb képet kapjunk. A bizottság jelentése alapján a testület, illetve a városvezetés megteheti majd a szükséges lépéseket.
 • A Polgármesteri Hivatalban új szervezeti struktúrát alakítunk ki, a szakbizottságokban pedig a szakmai előkészítés felértékelődik. A hivatalban dr. Deák Ferenc és Péterffy Gábor polgármesteri tanácsadóként segítik az új városvezetés munkáját. Bemutatkozásuk elérhető a város honlapján: https://www.budakalasz.hu/polgarmesteri-tanacsadok/
 • A tervek szerint még novemberben 79 fát fogunk ültetni az Omszk park József Attila utcai oldalán. Mivel a kérdéses területen a földben közművek futnak, ezért úgynevezett kutatógödrök ásásával kezdtük meg a faültetésekhez az előkészítő munkát. A feltárás után a munka már gépi ásással folytatódik. Közben megkezdtük a több évre szóló faültetési programunk előkészítését, amibe közösségi ötleteket és erőforrásokat szeretnénk bevonni.