A kampány finisében ömlik a szenny a városvezetéshez közel álló csatornákból. Kreált összeesküvés-elméletekkel, becsületsértő vádakkal és fenyegetésekkel támad a propagandagépezet a 2011 Egyesületre. A támadások intenzitása alapján úgy tűnik, hogy a városvezetés pánikba esett attól, hogy politikai pártoktól független, felkészült és hiteles emberek képesek összefogni egy tisztességesebb és élhetőbb Budakalászért.

 

A propaganda több csatornán keresztül igyekszik sulykolni a 2011 Egyesületről szóló hazugságokat, hátha így többen elhiszik.

 

Kezdjük a legaljáról. A nyáron megjelent “Kalászi Kurír” nevű mocskolódó kiadvány rögtön jó mélyre tette a lécet. A nem létező szervezet mögé bújó kiadványtól a városvezetésnek azóta sem sikerült elhatárolódnia. Sőt, az elmúlt hetekben még közeledtek is hozzá, hiszen az egykor szebb napokat látott Kalász újság – mely jelenleg a helyi Fidesz pártlapja – utánközölt cikkében már forrásként hivatkozik a “Kalászi Kurír” nevű szennylapra.

 

Azután ott van a Pesti Srácok, mely már két hosszú “oknyomozó” cikkben foglalkozott a kalászi helyzettel. A portál újságírójának, Jurák Katának a nyár végi Soros-kommandózás után a közelmúltban Gyurcsány egykori bizalmi körének visszatéréséről sikerült kreálnia egy szórakoztató  pamfletet – már ha valaki viccnek fogja fel ezt az elképesztő ámokfutást.  A kicsit is szemfüles olvasónak rögtön feltűnik, hogy a szerzőnek a hangzatos címek mögé nem igazán sikerült konkrétumokat varázsolnia, a koncepciós írások ezer sebből véreznek. Hogy a rádiós műfaj se maradjon ki, feltétlenül érdemes meghallgatni az Ercsényi Tibornéval készült rádióinterjút, melyet szintén Jurák Kata jegyez, a Karc FM nevű adón. Igazi esettanulmány a hazai sajtó jelenkori mélységeiből.

 

A már említett Kalász újság is erőteljesen próbálja sulykolni a 2011 Egyesület lejáratását célzó, nagyon leegyszerűsített üzeneteket. Sokan emlékeznek arra, amikor ez a lap még valódi  közéleti újság volt, mostanra azonban az egybites hazugság-propaganda egyik csatornájává silányult.

 

Végül, de nem utolsósorban a minden kalászi postaládába eljutó Budakalászi Hírmondó, a közpénzből fenntartott “tájékoztató” kiadvány. Az újság az egy oldalra jutó Rogán László fotók terén újabb és újabb rekordokat döntöget. Ezzel együtt az utóbbi hónapokban egyesületünknek is mindig jutott hely, legalábbis ami a hazugságokat, a sározást illeti. Tavasz óta minden kiadványban olvashattunk arról, hogy micsoda gonosz és hazug társaság ez a 2011 Egyesület. Legutóbb például olyat próbáltak cáfolni, amit mi nem is állítottunk. Ellenben az ingatlanok eladásának körülményeiről szóló valós állításainkra és kérdéseinkre még mindig nem érkezett válasz. És persze arra sem jutott hely az újságban, hogy az egyesületünket ért igaztalan vádakra reagálhassunk, hiába kértünk rá lehetőséget több ízben. Ahogy a sok hazugság és képes beszámoló között arra sem tudtak helyet szorítani a Budakalászi Hírmondóban, hogy az önkormányzati választáson induló jelöltek röviden bemutatkozhassanak. Mindezt Budakalász polgárainak hivatalos lapjában, a mi pénzünkön.

 

A Hírmondó és az önkormányzat honlapjának működése régóta ellentétes a hiteles tájékoztatás demokratikus alapelveivel és az európai normákkal. Az írott és íratlan szabályok durva megszegése alkalmas a választók félrevezetésére, az október 13-i önkormányzati választás befolyásolására is.

 

Elég a hazugságokból! Elég a propagandából!

 

Budakalász többet érdemel: hiteles tájékoztatást és hiteles vezetőket!