Vális István képviselő jelölt
3-as körzet

E-mail cím: vali.istvan.frigyes@gmail.com

Dr. Váli István Frigyes építészmérnök vagyok. Kalászi lányt vettem feleségül, így költöztem én is kilenc éve Budakalászra, három gyermekünk már itt született. Dédapámnak, id. dr. Pogány Frigyesnek emlékét egy emléktábla is őrizte a városban, melyet a szentistvántelepi polgárok hálából állítottak a telepi iskola megépítéséért.

Munkahelyemen, a Budapesti Műszaki Egyetemen építészeti- és grafikai tervezést tanítok. 2006-ban alapítottam és azóta is vezetem a Faleronei Művésztelepet (Olaszország), ahol magyar diákokkal valósítunk meg közösségi művészeti és tervezési projekteket.

Családunk igyekszik környezettudatosan élni, célunk a “zero waste”, azaz a hulladékmentes életmód elérése, kertünkben bio kertészkedés megvalósítása. Sokat közlekedünk gyalog, igyekszünk kerülni a felesleges autóhasználatot.

Az olyan ügyek, mint például a Kálvária park belterületbe vonása, értékesítése és beépítése vezetett arra, hogy a 2011 Egyesület alapító tagja legyek. Szeretnék tenni azért, hogy Budakalász fejlődésében jobban tudjanak érvényesülni a közösségi szempontok és elvárások.

A 3-as számú választó körzet térképe