Ismerje meg a 2011 Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit, valamint programját!

Dr. Göbl Richárd, polgármesterjelölt

Dr. Göbl Richárd, orvos vagyok. Tősgyökeres budafoki családba születtem. A szüleim pályájuk kezdetén egyetemi tanárok voltak, keresztény, konzervatív értékek mentén neveltek fel minket. Ennek megfelelően kerültem a Piarista Gimnáziumba, ahol érettségiztem. Ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem orvosi diplomát és közel 40 éve az egészségügyben dolgozom. Tíz éve az orvostanhallgatók képzésében is részt veszek.
1982-ben, leendő feleségem révén ismerkedtem meg Budakalásszal. Ő gyermekkorától élt itt és 1984-ben itt tartottuk meg az esküvőnket is. Ezt követően a munkánk átmenetileg más vidékhez kötött, 15 évig csak „hétvégi budakalásziak” voltunk. 1999-ben, a lakásunk elkészülte után költöztünk haza, ekkor már öt gyermekünkkel.
A közéletben először 1994-ben vettem aktívan részt, akkor egy kis vidéki településen voltam tagja az ottani képviselőtestületnek. 1998-ban országgyűlési képviselőjelölti megbízással is megtiszteltek az ismerőseim, barátaim. Bár egyéni mandátumot nem szereztem, de a csapatunk bejutott a Magyar Országgyűlésbe.
2005-ben a Tisztelt Ház orvosa lettem, így beleláthattam az Országgyűlés működésébe. A kórházi állásom mellett közel 10 évig a budapesti hajléktalanok ellátásában is részt vettem. 2002-ben egyszer már voltam Budakalászon polgármesterjelölt, akkor saját indíttatásból.
A jelenlegi polgármesterjelöltségre a 2011 Egyesület kért fel, amit nagy megtiszteltetésnek tartok. Az egyesületnek magam is alapító tagja vagyok. Felkészült, képzett szakemberek álltak össze egy csapatba, akik az indulás óta eltelt szűk fél évben nagy lendülettel, szabadidejüket nem kímélve lelkesen azért dolgoznak, hogy Budakalász legfontosabb problémáira jó megoldásokat találjanak.
Budakalászon eljött a változás ideje. Sokan szeretnénk új irányt és új arcokat látni a város vezetésében, ezért is kínálunk jó alternatívát a jelenlegi városvezetéssel szemben. Nemcsak új arcokkal, hanem értékes szakmai programmal.
Elképzelésem szerint egy polgármesternek holisztikus szemlélettel kell rendelkeznie, az ellenségeskedés helyett termékeny vitákat és együttműködést kell teremtenie városunkban.
Célunk, hogy Budakalász élhetőségén javítsunk, állítsuk meg a zsúfoltság további növekedését, kezeljük a közlekedési problémákat, tegyünk rendet az építési szabályzatban, és őrizzük meg a természeti környezetből, ami még megmaradt és ha lehet, állítsunk is vissza az elveszett értékekből.
Mindezt pedig korrupciótól mentesen, tisztán, a szakmai érvek és a közösségi érdekek mentén hajtsuk végre.

Ismerje meg a képviselőjelöltjeinket!

1. sz. választókörzet

2. sz. választókörzet

3. sz. választókörzet

5. sz. választókörzet

6. sz. választókörzet

7. sz. választókörzet

8. sz. választókörzet

A térképen beazonosíthatja, hogy Ön melyik választókörzetbe tartozik!