Nagel István képviselőjelölt
7. sz.  választókörzet

Nagel István vagyok, 39 éves közgazdász, projektvezetőként dolgozom az energetikai szektorban. Szüleimmel és négy testvéremmel húsz éve költöztünk Budakalászra húgom súlyos asztmája miatt, orvosi javaslatra. A „Pilis Kapuja” jó levegőjéről volt híres, hangulata is rögtön magával ragadott. Első perctől otthonomnak éreztem, így számomra egyértelmű volt, hogy saját családommal is itt szeretnék élni.
Immár feleségemmel és három gyermekünkkel lakunk Szentistvántelepen, ahol hamar aktív részesei lettünk a közösségeknek, melyek nagyon fontosak számunkra. Felemelő érzés megtapasztalni a kalászi közösség erejét, amikor néhány óra alatt betelik a koma-tál felajánlások listája, mellyel az édesanyák egymást segítik az újszülöttek érkezése utáni hetekben. Azonnal érkeznek a felajánlások a Karitász csoport egy-egy felhívása esetén is a rászorulók megsegítésére, vagy más közösségi programok lebonyolítására. Részese lenni ennek csodálatos, ugyanakkor kötelességemnek is érzem, hogy tegyek érte. Így született meg tavaly a „Szerelem Budakalász”, a párkapcsolatok megerősítését szolgáló, 170 párt megszólító kalandunk, idén pedig közel 130 fős családos tábor szervezését irányítottuk feleségemmel. Szívügyemnek tartom a közösségek támogatása, továbbépítése mellett a környezettudatos életmód megvalósítását és az ezzel kapcsolatos szemléletformálást.
Budakalász közösségének egyéni érdekek nélküli szolgálata, környezeti kincseink megőrzése, a város jövőjének valós párbeszéden alapuló alakítása a 2011 Egyesület fő vezérlő elvei, mely teljes összhangban van saját belső motivációmmal és értékrendemmel. Ezért vállaltam alapítói tagságot, most pedig a 7-es körzet képviselői jelölését. Nagyszerű élmény számomra a 2011 csapatában dolgozni, megtapasztalni, hogy sokan vagyunk, szakemberek és felelősségteljes lakosok, akik azonos értékrend mentén tenni szeretnénk. Bízom benne, hogy októbertől ezt a munkát a választók bizalmából immár önkormányzati képviselőként is végezhetjük majd, mert városunk és közösségünk a jelenleginél jobbat érdemel.

A 7. sz. választókörzet programpontjai

  • A Pomázi út forgalmának csökkentése az északi elkerülő út megvalósításával,
  • Az északi elkerülő út környezeti terhelésének csökkentése (zajvédő fal, erdősáv),
  • A Szentistvántelep HÉV megálló gyalogos átkelőjének biztosítása kamerával, babakocsi és kerékpár rámpa megvalósítása,  fedett és kamerával őrzött kerékpártároló helyek kiépítése,
  • A Pomázi és Hegyalja út járdáinak felújítása, biztonságossá tétele,
  • A Taván csatornázásának megvalósítása, az utak tulajdonjogának rendezése,
  • Széchenyi utcai cseresznyefasor védelme és szakszerű gondozása.

A 7. sz. választókörzet térképe