Forián-Szabó Gergely képviselőjelölt
6. sz választókörzet

Forián-Szabó Gergely vagyok, 44 éves közgazdász, pénzügyi területen dolgozom. Az ezredfordulón a barátságos falusias környezet, a jó levegő és a sportolási lehetőségek miatt döntöttünk amellett, hogy Budakalászra költözünk. Hat gyermekünk szintén igazi otthonra lelt a faluban, majd később a városban.

Nyitott és befogadó közösségekre találtunk, melyeket magunk is igyekszünk erősíteni. Kiköltözésünk után például “utcabulikat” szerveztünk, hogy az egymáshoz közel élő idősek és fiatalok jobban meg tudják ismerni egymást. A telepi templomi közösségnek is aktív tagjai vagyunk. Fontosnak tartom, hogy a helyi közösségek megfelelő tereket és lehetőségeket kapjanak a működésükhöz.

Az összefogás pozitív erejét többször megtapasztaltam Budakalászon. Az északi elkerülő út ügyében például aktív részt vállaltam abban, hogy a város többi részének érdekeit is szem előtt tartva Szentistvántelep lakói számára is megnyugtató megoldást találjunk. Aláírásgyűjtéssel és más eszközökkel jelentős eredményeket tudtunk elérni, időnként erős ellenszélben. Fontosnak tartom, hogy bő 10 éves ígérgetés után végre az M0 továbbépítése ügyében is sikerüljön előrelépést elérni, hogy csökkenteni tudjuk a Budakalászra zúduló forgalmat.

A 2011 Egyesületet a városunk jövőjéért való aggódás és a cselekvés miatt hoztuk létre. Azért szeretnék dolgozni, hogy a sok generáció óta őrzött és gyarapított értékeket a következő nemzedékek felé tovább tudjuk adni.

A 6. sz. választókörzet programpontjai

  • Északi elkerülő út környezeti terhelésének csökkentése
  • Szentistvántelep északi és keleti határán “zöld védőzóna” kialakítása” (a Pomázzal határos területeken ipari és kereskedelmi célú beépítések megakadályozása)
  • Forgalomcsillapítási akcióterv az Ország-útra
  • Bravos kávépörkölő üzemből érkező gázok és szaghatás kezelése
  • Lupa-tó felől érkező zaj korlátozása (különösen az éjszakai órákban)
  • Széchenyi utcai cseresznyefasor védelme és szakszerű gondozása
  • Szentistvántelep HÉV megállóban fedett és kamerával őrzött kerékpártároló helyek bővítése
  • Szentendre felé biztonságos kerékpárút kiépítése

A 6. sz. választókörzet térképe