Rácz Miklós képviselőjelölt
1. sz. választókörzet

Rácz Miklós vagyok, 28 éves, biomérnök. Ötgyermekes családban nőttem fel Budakalászon, ahová a szüleim 1992-ben költöztek ki. A mérnöki diplomám megszerzése mellett a zene mindig is az életem fontos része volt, ezért kulturális területen helyezkedtem el, a Zeneakadémián vagyok koncert- és rendezvényszervező.

Rengeteg dolog köt Budakalászhoz. A Kalász Suliban kezdtem tanulmányaimat, majd 7 éves koromban a Szent István Cserkészcsapatban lettem cserkész. Itt később őrsvezetői feladatot vállaltam, majd az elmúlt két évben a csapatparancsnoki teendőket láttam el, utóbbi stafétát most ősszel adom tovább. Nem mindennapi dolog volt megélni, miként lesz egy kis csapatból egy több mint 300 fiatalt megmozgató közösség.

Zenei tanulmányaimat is Budakalászon kezdtem. A zeneiskolában a trombita lett a fő hangszerem, olyannyira, hogy hosszú ideig trombitaművészi pályára készültem. Sok éven át voltam tagja a Kamp János Kapelle-nek, akikkel sok-sok kalászi rendezvényen zenéltünk. Néhanapján ma is visszaülök a zenekarba, jó dolog együtt muzsikálni a régi barátaimmal.

Sokat köszönhetek Budakalásznak, a helyi közösségeknek. Régóta motoszkált bennem a kérdés, hogy mekkora felelősségem is van abban, hogy városunk fejlődése milyen irányt vesz. Bízom benne, hogy a 2011 Egyesület csapatában lehetőséget kapok arra, hogy egy élhetőbb Budakalászért dolgozzak.

Az 1. sz. választókörzet programpontjai

  • 11. sz. főút mellett zajvédő fal építése és sebességkorlátozás bevezetése,
  • József Attila úton éjszakánkénti sebességkorlátozás bevezetése, kerékpáros sáv kialakítása,
  • Tanító utca forgalmának csillapítása, sebességkorlátozás bevezetése, zebra létesítése az Omszk-park felé,
  • Csapás utca forgalmának csillapítása a lakó-pihenő övezet behajtási és sebességkorlátozási előírásainak következetes alkalmazásával,
  • OMSZK-park fejlesztése: ingyenes sportolási és pihenési lehetőségek bővítése (játszótér fejlesztés, padok, asztalokkal a tó körül, kosár- és röplabda pálya), kutyasétáltatás feltételeinek megteremtése, kerékpártárolók létrehozása, fák és fasorok ültetése,
  • Auchan áruházhoz rövidebb átjáró kialakítása,
  • Duna-parti területek fejlesztése: közművesítés, csónakházak,
  • Lupa Beach parkolójának szabályos üzemeltetése, éjszakai zajkorlátozás,
  • Bravos kávépörkölő üzem szagának megszüntetése.

Az 1. sz választókörzet térképe