A budakalászi Polgármesteri Hivatal munkatársainak 2019. évi jutalmairól nemrég közérdekű adatigénylés érkezett hozzánk. Az adatok rövid alatt idő alatt a sajtóban is megjelentek, ezzel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.
 
A korábbi évekhez hasonlóan a tavalyi év során január 1. és december 31. között összesen 47 hivatali munkatársunk kapott jutalmat. Közülük két kolléga novembertől folyamatos munkaviszony mellett áthelyezéssel került a budakalászi önkormányzathoz. Az ő jutalmazásukat az indokolta, hogy áthelyezésük miatt korábbi munkahelyeiken nem részesülhettek az éves munkájuk után járó elismerésben. Mivel gyors munkába állásuk a város érdekeit szolgálta, esetükben fontosnak tartottuk a kompenzációt. Látni kell, hogy a közalkalmazotti bértábla lehetőségei a versenyszférában elérhető keresetekhez képest jelentősen elmaradnak, ugyanakkor a minőségi munkára egy önkormányzatnál is igény van, ezért munkatársaink teljesítményét – ha lehetőségünk adódik – a jövőben is meg fogjuk becsülni.
 
Lényeges információ, hogy a hivatalban dolgozók jutalmazása nem járt együtt az új városvezetés plusz javadalmazásával. Az idei költségvetésünk készítésekor a jelenlegi polgármester és a két alpolgármester is egyértelművé tette, hogy a jövőben sem kívánnak jutalmakat felvenni. Budakalászon az elmúlt évek jutalomkifizetési gyakorlatához hozzátartozott, hogy a korábbi polgármester és a két alpolgármester évente 6 havi jutalmat vettek fel személyenként.