Igazi közösségi esemény volt a november eleji városi faültetés. A korábban jelzett százegy fához képest végül 141 „várostűrő” többször iskolázott sorfa került kiültetésre az előzetesen elkészült zöldfelülti terv alapján.

A városzöldítés figyelemre méltó körülménye, hogy a fákat egy budakalászi család ajánlotta fel. Az első pillanattól ragaszkodtak hozzá, hogy kilétük maradjon titokban. A felajánlásuk kapcsán azonban fontosnak tartották jelezni: remélik, lesznek még olyan tehetős kalászi magánszemélyek, vállalkozások, akik követik a példájukat.

Budakalászon élünk, eredményes vállalkozásunk is itt működik. Igénybe vesszük a város közösségi erőforrásait, ezért fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeinkhez képest minél többet visszaadjunk a közösségnek. Ezért döntöttünk a fák felajánlása mellett. Bízunk abban, hogy lesznek követőink, hiszen mindannyiunk és a gyermekeink érdeke, hogy élhetőbb és zöldebb legyen Budakalász.

– fogalmazták meg felajánlásuk célját a támogatók.

A faültetések folytatódnak, hiszen 2024-ig az önkormányzat összesen 1000 új fát szeretne a város közterületein elültetni.

 

Forrás: www.budakalsz.hu