Kóder György képviselőjelölt
2. sz. választókörzet

Kóder György vagyok, 44 éves, közgazdász, a feleségemmel és három kiskorú gyermekemmel élek Budakalászon, a Vasút soron. Szüleim vallásos, dolgos, sváb származású emberek, engem is ebben a szellemiségben neveltek. Az Esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségiztem, majd először Budapesten, később az Egyesült Államok egyik katolikus egyetemén szereztem közgazdász diplomát.
Tanulmányaim után pénzügyi területen dolgoztam. 2012-ben döntöttem úgy, hogy családbarátabb munkát vállalok, azóta a családi vállalkozásunkban dolgozom, biogyümölcs termesztéssel foglalkozunk.
Rokonaim régóta élnek Budakalászon, így a falut, a várost régóta ismerem, a családommal pár éve ide is költöztünk. Nagyon megható volt, milyen szeretettel fogadtak a helyiek, rendes szomszédokra, jó barátokra leltünk itt. A cserkészcsapatban és az egyházközségben is pezsgő az élet, ahol szívesen dolgozom a helyi közösség építésében.

A 2011 Egyesülethez az alapítást követően csatlakoztam, mert fontosnak tartom a természeti és kulturális környezet megőrzését, hogy Budakalász élhető település maradhasson. Megtisztelő volt, hogy felkértek a 2. számú körzet képviselőjelöltségére, örömmel vállaltam el, mert bár politikai pártnak soha nem voltam tagja, több egyesületben is dolgozom, a közélet mindig is érdekelt.

Gyümölcstermesztőként és magánemberként is évtizedekre tervezek, szeretném, hogy Budakalász gyermekeimnek is igazi otthona maradhasson.

A 2. sz. választókörzet programpontjai

  • Budai úti forgalom csillapítása;
  • Jókai utcában a csapadékvíz elvezetés felújítása, a kertvégi övárokba átemelő szivattyú telepítése;
  • Budakalász HÉV megálló rekonstrukciójának folytatása (fedett, őrzött kerékpártárolók, parkolóhelyek számának növelése, kockaköves útburkolat aszfaltozása);
  • Méltányosabb kommunális adó szabályozás kidolgozása;
  • Önkormányzati lakások rendbetétele, fejlesztése;
  • Sport utcai kutyafuttató fejlesztése, használhatóvá tétele;
  • Vasút sori óvoda mielőbbi megépítése.

A 2. sz. választókörzet térképe